Domů / O nás
Kategorie
Výrobci
Volitelný boxík #2

AHOJ

 

O nás

Příběh značky - pekařství La Petite France Boulangerie

 

Nejchutnější prémiové pečivo pro náročné zákazníky - v duchu francouzské pekařské tradice

„Jsme jediná tradiční francouzská pekárna v Praze – a pravděpodobně i v České republice!“

 

Milujeme a obdivujeme francouzskou gastronomii. Francie je naším trvalým zdrojem inspirace. Založili jsme naši pekárnu v dubnu 2011, jsme dva majitelé, kteří mají podíl stejným dílem - Jan Ivanco a Filip Nyklíček.

Francouzské kulinářství nás fascinuje již od roku 2004. Jezdili jsme do Francie po vinařstvích, degustovali víno i sýry až jsme si jednou uvědomili, že právě chléb je základem života – začali jsme čerpat první zkušenosti od místních pekařů ve Francii. Naši klíčoví pracovníci byli zaškoleni ve Francii, v oblasti Alsasko.

„Známe a ctíme francouzské tradice v pekařském řemeslu.“

Zamilovali jsme si také kolorit trhů, kde najdete od místních farmářů pečivo, sýry, zeleninu a maso… Začínali jsme právě na farmářských trzích prodávat naše pečivo, ale postupně nás začali sami oslovovat hotely, restaurace a kavárny… z malé komorní pekárny vyrůstá stále větší provoz – naše produkty oslovují zákazníky svou výraznou přidanou hodnotou. Stále se rozrůstáme.

„Jídlo je jedinečný zážitek, který si stojí za to vychutnat!“

 

Chtěli bychom změnit gastronomickou kulturu v naší zemi – žijeme v příliš uspěchané době a jídlo by mělo být pro nás všechny časem zastavení a prožitkem, žitím v přítomnosti. Syndrom nervosního životního stylu vytváří zbytečný stress – a přepracovanost není zdravá. Stejně tak brojíme proti tendencím „zlevnit“ výrobu pečiva tím, že se pečivo tzv. recykluje, tedy se ztvrdlé pečivo ze supermarketů vrací do výroby a to znamená přítomnost toxinů a plísní v pečivu – poznáte to snadno, pečivo se při konzumaci rozpadá. My preferujeme vždy čerstvé a nerozmražené pečivo bez polotovarů  – jde nám o zdraví našich zákazníků.

Provoz – pekárna je v lokalitě Praha 5, Lahovice

Pekárna v Lahovicích má celkem 270 m2
Dbáme na čistotu provozu
Vše je pečeno mistry pekaři přes noc v naší vlastní tradiční francouzské pekárně
Ráno je tedy pečivo vždy čerstvé a voňavé, nachystané dostat se až na Váš stůl!